Inspiration

Lars Wänglund

"Bevis på att jag gjort det bra som produktutvecklare"

Häng med bakom kulisserna på ROCA och läs historien bakom den nya fällkonsolen Regal. Hur gick det till när den utvecklades? Vilka utmaningar uppstod under projektet? Vi tog ett snack med Lars Wänglund, hjärnan bakom produkten.

Ivan Calic

Gillar produktsortimentet och ROCA:s snabba leveranser

På bara några år har ROCA Industry blivit en av Ekströms Glas viktigaste leverantörer av glasbeslag. Skälet till denna utveckling är ROCA:s växande produktutbud, höga kundservice och snabba leveranser. Det säger Ivan Calic, affärsområdeschef inom planglas, inredning och premiumprodukter på Ekströms Glas.

Heavy-duty vehicle, bild av Pixabay

[Vanliga frågor] Torkarsystem för landbaserade och tunga fordon

Som försäljningschef för våra torkarsystem får jag ofta frågor om hur man väljer rätt produkt. Detta gäller särskilt landbaserade fordon och tunga fordon. Här listar jag de vanligaste frågorna.

Markard

"Rätt produkt vid rätt tidpunkt"

ROCA Industrys gångjärn kan användas till mycket mer än bara inredning eller båtinredning. Ett exempel på detta är det tyska företaget L.T. Cases. Företaget, som har tillverkat DJ-utrustning i mer än 30 år, använder Rakego-gångjärnet.

Essi Sundman

"Imponerad av passionen som ROCA arbetar med"

Lasilinkki Oy, ett traditionellt finskt familjeföretag inom glasindustrin, är en av ROCA Industrys trognaste kunder. Vi pratade med företagets vd, Essi Sundman, om samarbetet med ROCA.

Eivind

"Strulfritt samarbete och snabba leveranser"

Som delägare i Hodneland Bygginnredning, en norsk tillverkare av inredning för kommersiella byggnader, är Eivind Hodneland väldigt noga med vilka hans företag samarbetar med. Vi frågade honom varför han valde ROCA Industry.

Special vehicle

5 steg till rätt torkarsystem för arbetsfordon

Det finns ett brett utbud av arbetsfordon som måste fungera under mycket utmanande förhållanden och där varje liten komponent spelar en avgörande roll för att säkerställa optimal prestanda. En aspekt som ofta förbises är torkarsystemet. Att välja rätt torkarsystem kan göra stor skillnad när det gäller att ta sig fram i utmanande terräng med precision och säkerhet.

Jari Jukka

"Man kan alltid lita på ROCA:s kvalitet"

Vi intervjuade entreprenören till det finska företaget JVG Laseja Oy, Jari Gustafsson och frågade om hans erfarenheter av ROCA. "Jag kommer inte på några som helst kundklagomål", säger Jari Gustafsson nöjd. Läs Jaris tankar om ROCA och glasbranschen i stort i den här intervjun.

Pär W

[Film] "Båten till 40 procent klar"

Träslöjdsläraren Pär Wahlgren fortsätter med sitt projekt att för hand bygga en Petterssonbåt från 1934. Arbetet går helt klart framåt och det syns att båten börjar ta form - men tidsplanen har behövts revideras... Se filmen om hur det går för Pär.

Specialkarmar

[Film] ROCA:s unika produktion av specialkarmar

Sedan flera år tillbaka är ROCA Industry en av de ledande tillverkarna av aluminiumkarmar för glasväggar. Under de senaste kvartalen har efterfrågan på kundanpassade specialkarmar tilltagit, och därför har vi förstärkt vår utrustning och kompetens i detta segment. Häng med när vår produktionstekniker visar upp sitt "rike".

Varukorg