Inspiration

RD

"Vi har ingen anledning att prova ett annat torkarsystem"

Ett samarbete byggt på kommunikation och förtroende, inte minst på grund av W50-torkarsystemet, som tål extrema förhållanden. Så beskriver Nancy Bullert från R&D Panzerglas sitt företags samarbete med ROCA Industry som har löpt på i över 10 år.   

Finding hinge Bild av Ksenia Chernaya

[Guide] Hitta det perfekta gångjärnet för din inredning

I inredningsvärlden är det ofta de små sakerna som betyder något. En detalj som ofta förbises men som spelar en avgörande roll för både funktionalitet och estetik är gångjärnet. I den här guiden går vi igenom de viktigaste övervägandena för att hjälpa dig göra ett välgrundat val.

glass wall

Ljudreducerande glasväggar i kontor och hem

I dagens moderna bostads- och arbetsrum har önskan om öppna och ljusa miljöer lett till ökad användning av glasväggar. Ljudreducerande glasväggar ger en elegant lösning genom att kombinera transparens, naturligt ljus och avancerad akustisk isolering. Den här artikeln utforskar fördelarna, designöverväganden och tillämpningarna av ljudreducerande glasväggar i kontor och hem.  

Teak

Vilken typ av finish är bäst för teak?

Teak är ett av de mest populära materialen för möbler och byggnad i allmänhet. Det är ett av de starkaste och mest hållbara trädslagen, speciellt när de utsätts för väder. Många experter säger att det inte finns något behov av att behandla det med träfinish. Men om man ändå vill?

Karl Svensson

Framtidens torkarmotorer måste bli energisnåla

Det händer mycket på marknaden för torkarmotorer till vindrutetorkare. Nya teknologier håller på att tas fram för att bland annat minska motorernas energiförbrukning. Vi pratade med Karl Svensson, som för vår räkning utvärderade marknaden för torkarmotorer och gav rekommendationer för framtida produktutveckling.

Andreas Wistrand

"Huset var alldeles för fint för att låta det förfalla"

Inne i 1800-talsvillan som Andreas Wistrand passerade på väg till och från jobbet i Älmhult var lamporna tända - dag efter dag, oavsett tid på dygnet. Utan att han visste om det blev den här upptäckten starten till ett privat renoveringsprojekt där ROCA Industrys fönsterhandtag kommer till användning.

Wiper-arms-length

[Video] Hur man justerar längden på våra torkararmar

När du installerar en torkararm för att passa din båt eller fordon måste du justera längden för att få ett optimerat svep på fönstret. Normalt kan detta ta tid och kräva specialverktyg. Men inte när det kommer till ROCAs lösning som låter dig slutföra denna uppgift inom några sekunder.

Karin Ekbom

"Ljudklassad vägg meningslös om ej tät mot tak"

Ljudstandarder och olika klasser för ljudkomfort inomhus genomsyrar arkitektens hela projektering och påverkar alla val av väggtyper, glaspartier, dörrar med flera. Det säger Karin Ekbom, erfaren arkitekt från Uppsala. Läs vår intervju med henne.  

Marin korrosion

Hur man förhindrar marin korrosion

Korrosion är ett stort problem inom den marina industrin. Kombinationen av saltvatten, syre och olika frätande ämnen kan leda till ytkorrosion. I värsta fall även till omfattande skador och sämre funktionalitet. En effektiv förebyggande strategi behövs för att säkerställa materialens livslängd. Den här artikeln belyser området marin korrosion, specifika faktorer, vanliga typer av korrosion och förebyggande åtgärder.

Konstfack

Konstfack-studenternas innovativa produktförslag

Strax innan påsk gick ROCA Industry och Konstfacks gemensamma fyra veckors-projekt i mål. Industridesign-studenterna under ledning av Jonas Ahnme presenterade sina förslag av nya produkter för ROCA. Förslag som andades innovation och nytänk.

Varukorg