Inspiration

"Torkarmotorerna från ROCA sviker oss aldrig"

Du har förmodligen sett dem tidigare - timelapse-filmer från byggarbetsplatser som dokumenterar framstegen i ett projekt på ett fascinerande sätt. Dessa filmer är professionellt arbete utfört av professionella leverantörer. En av dessa är företaget MK Timelapse, som har köpt sina vindrutetorkarmotorer från ROCA i åratal.

ROCA:s padelbanelösning – ett serveess

När den driftige projektledaren inom glasbranschen ville tillgodose sin kunds krav för en padelbana stod han inför en utmaning: "Hur bygga platsbesparande dörr- och låslösningar för en utomhusanläggning? Och som även rymmer tillgång för servicepersonal?" Det var upptakten till ett projekt som resulterade i en helt ny kombination av produkter som ROCA tillhandahåller.

Vindrutetorkare - ändra svepvinkel och parkeringsposition inom 1 minut

När du installerar en ny vindrutetorkare i din båt eller ditt fordon måste du alltid exat ställa in svepvinkeln och parkeringspositionen för att få ett optimerat svepmönster. I normala fall är det en insats som kräver resurser och tid. Men inte när det gäller ROCAs produkter - här behöver du knappt en minut för att göra samma uppgift.

Michael Prietzel: "Vi jobbar i en förtroendebransch"

Att hitta tid för kreativitet är viktigt för Michael Prietzel, låssmeden som uppfunnit många uppskattade produkter. Men han är också väldigt mån om att branschen klarar kraven från kund och hänger med i marknadens utveckling. Det tycker Michael till om i del 2 i vår intervju med honom.  

Michael Prietzel: "Utedasset bästa platsen för nya idéer"

Låssmeden Michael Prietzel har varit verksam i över 20 år, och berikat marknaden med flera produkter som löser brinnande behov för både kund och leverantör. Bland annat är han upphovsman till vår låsbara kantregel SLUG 96. Vi tog ett snack med mannen som behärskar konsten att skynda långsamt. 

Fällbara konsoler löser utmaningar inom vården

Fastigheter som sjukhus, vårdcentraler och mottagningar för rehabilitering utgör ofta stora utmaningar för dem som vill inreda dem - och ännu mer för dem som arbetar i dem. Det är vanligtvis brist på utrymme, samtidigt som det behövs plats för patienter och personal att röra sig. Lägg till det regelverk och personalens önskan om säkerhet och flexibilitet, och vidden av den svåra uppgiften som inredare står inför.

Vad är IP-klassning?

IP-klassning (ingress protection) används för att definiera effektiviteten hos tätningen av elektriska apparater mot inträngning av fukt och främmande föremål (verktyg, smuts osv).

Ett elegant sätt att lyfta din båtdesign

Under åren har marin utrustning gått från något som bara behöver fungera, till något som även ska vara estetiskt tilltalande. För även om de ofta är små, gör båtbeslagen en väldigt stor skillnad för helhetsintrycket av din båt.

Fönsterhandtag med oändliga möjligheter

Kommer du ihåg hur det var att bygga med LEGO när du var barn? Av samma klossar kunde du skapa oändligt med modeller och variationer. Lite så är det med våra fönsterhandtag också.

Compact living på nytt sätt

Uttrycket "Less is More" sägs ha myntats av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Idag står det för en hel livsstil när människor bor på allt färre kvadrat och utmaningen är att göra mer av mindre yta. 

Varukorg