Inspiration

Glasmästaren i Kungsbacka - nöjd med produkter och service

Snygg design, gedigen kvalitet och grym service. Det är glasmästaren Johan Augustssons spontana tankar när man frågar honom om ROCA Industry. Läs vår intervju med denna nöjda kund och vilka produkter inom glasbeslag han tror skulle kunde underlägga för honom och hans kunder ännu mer.

"Tycker det är kul att bygga en svensk båt"

ROCA Industry hälsade på hemma hos träslöjdsläraren Pär Wahlgren som på sin fritid bygger en Petterssonbåt efter originialritningar från 1934. Se vår video med honom!

"Öppnade, stängde Robust 100-tals gånger - och den funkar!"

Någonting helt nytt som man aldrig hade sett förut, men ändå väldigt intuitivt. Det var första intrycket som en blivande industridesigner fick när han hösten 2021 fick uppdraget att ta fram en prototyp för fällkonsolen Robust. Läs om hans tankar och idéer i denna intervju.

"Rakego har en campingliknande estetik"

Konkurrerande produkter till ROCA:s fällkonsoler har ett sämre utförande och känns "billigare”. Detta enligt blivande industridesigners som hösten 2021 tog fram en prototyp för Rakego som kan användas på utsidan av en skåpbil. Här är vår intervju med en av dem.

"Vi kunde enkelt integrera W10 i våra fordon"

Nuförtiden, när det är allt vanligare med hemleverans (Amazon, Zalando), fyller fler och fler skåpbilar våra gator. Köer uppstår, orsakade av skåpbilar som parkerar nästan överallt. Särskilt leveransen på de sista metrarna är svår. Här erbjuder den Tyskland-baserade startupen Antric ett effektivt alternativ. Deras elcykel är utrustad med vindrutetorkarmotorer från ROCA Industry.

Hur designstudenter skulle använda våra fällkonsoler i bilar

Våra ingenjörer och säljare har alltid varit övertygade om idén att fällkonsolerna Rakego och Robust kan appliceras överallt och på så sätt tillföra värde till ett rum, en hörna eller utrymme. För att testa denna hypotes inledde ROCA Industry ett samarbete med Konstfack – Högskolan för Konst, Konst och Design – i Stockholm. Så här gick det!

"Torkarmotorerna från ROCA sviker oss aldrig"

Du har förmodligen sett dem tidigare - timelapse-filmer från byggarbetsplatser som dokumenterar framstegen i ett projekt på ett fascinerande sätt. Dessa filmer är professionellt arbete utfört av professionella leverantörer. En av dessa är företaget MK Timelapse, som har köpt sina vindrutetorkarmotorer från ROCA i åratal.

ROCA:s padelbanelösning – ett serveess

När den driftige projektledaren inom glasbranschen ville tillgodose sin kunds krav för en padelbana stod han inför en utmaning: "Hur bygga platsbesparande dörr- och låslösningar för en utomhusanläggning? Och som även rymmer tillgång för servicepersonal?" Det var upptakten till ett projekt som resulterade i en helt ny kombination av produkter som ROCA tillhandahåller.

Vindrutetorkare - ändra svepvinkel och parkeringsposition inom 1 minut

När du installerar en ny vindrutetorkare i din båt eller ditt fordon måste du alltid exat ställa in svepvinkeln och parkeringspositionen för att få ett optimerat svepmönster. I normala fall är det en insats som kräver resurser och tid. Men inte när det gäller ROCAs produkter - här behöver du knappt en minut för att göra samma uppgift.

Michael Prietzel: "Vi jobbar i en förtroendebransch"

Att hitta tid för kreativitet är viktigt för Michael Prietzel, låssmeden som uppfunnit många uppskattade produkter. Men han är också väldigt mån om att branschen klarar kraven från kund och hänger med i marknadens utveckling. Det tycker Michael till om i del 2 i vår intervju med honom.  

Varukorg