OM ROCA INDUSTRY

ROCA Industry | Kvalitetsbeslag - sedan 1976

På varje företag finns en särskild atmosfär som märks så fort du kliver över tröskeln. Hos oss på ROCA kommer den känslan från våra produkter. Det är detaljer du kanske inte upptäcker på en gång. Gångjärn, handtag, konsoler, lister, beslag, lås och andra saker som inte ger sig tillkänna förrän du använder dem. Det är då du känner skillnaden.

Kvaliteten i våra produkter känns i både material och design. Ofta har de extra smarta lösningar som gör dem säkra att använda. Genom ständig utveckling och de tuffaste testerna tar vi fram produkter som håller i år efter år. Det tycker vi är grunden i hållbarhet.

Känslan i produkterna genomsyrar hela ROCA. För oss som jobbar här är kvalitet att behålla nyfikenheten och hungern trots att vi nu är inne på vårt femte decennium. Att alltid lyssna på våra kunders behov. Att vara snabbfotade med korta beslutsvägar och ett lika stort förtroende som ansvar hos varje anställd. Att våra fabriker varit en del av oss i generationer och vet exakt hur vi jobbar och vad vi vill ha.

ROCA wipers

Det har gjort att vi idag finns globalt med huvudkontor i Stockholm/Tyresö och dotterbolag i Danmark, Finland, Tyskland, Kina och Taiwan.

En nyckel i vår verksamhet är vår utvecklingsavdelning där våra tekniker lika gärna skapar nya kundunika lösningar som att ständigt vidareutveckla våra befintliga produkter.

Det brukar heta att det inte går att ta på en känsla. Men hos oss på ROCA är det tvärtom. Du känner den varje gång du använder våra produkter.

ROCA är en process. Vill du vara med?

På ROCA har vi alltid ett öra mot marken för att uppfatta nya behov. Du kanske är en tillverkare som vill lyfta en produkt ytterligare. Du kanske har en idé om en förbättring eller ser en ny utmaning. Ibland är det våra säljare som uppfattar ett önskemål som de tar med sig hem.

Det är ofta så vår utvecklingsprocess börjar. När teknikerna börjar klura betyder det att det snart föds nya konstruktioner och förbättringar i prototyper som sedan utvärderas, vidareutvecklas och testas noggrant i tusentals hållbarhetstester innan vi sätter i produktion.

Vi släpper inte där utan fortsätter att utveckla och förbättra produkten och ta fram tillhörande och kompletterande artiklar tillsammans med kund och säljare. På så sätt bygger vi upp produktfamiljer.

Tack vare våra korta beslutsvägar, platta organisation och nära samarbete med våra fabriker går det snabbt att omsätta en idé i produktion.

Att lyssna och förstå, fundera och komma med en lösning som man sedan genast också omsätter i verkligheten kanske låter självklart och enkelt. Men är det så enkelt alla gånger? Ja, om man är van att jobba så och inte behöver gå långa omvägar för att få till ett beslut. Så jobbar vi. Vi har all kunskap och allt beslutsfattande inom räckhåll. Och vi brinner för det vi gör.

Snabbfakta om ROCA
  • ROCA grundades 1976 och är ett familjeägt företag.
  • Idag är vi totalt 50 anställda med huvudkontor i Tyresö/Stockholm och dotterbolag i Danmark, Finland, Tyskland, Kina och Taiwan.
  • ROCA arbetar aktivt för att minska belastningen på miljön i hela vår verksamhet genom att tillämpa ISO 14001:2015. Vi arbetar med kvalitet som ledord i allt vi gör och är certifierade enligt ISO 9001:2015.
  • I vår uppförandekod (Code of Conduct) beskriver vi hur vi vill agera på ett ansvarsfullt sätt.
Varukorg